Studenții din diasporă pot aplica pentru stagii în companiile TIC din Moldova

Publicat:20/04/2017

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat invită tinerii talentați din diasporă să aplice pentru Programul de Stagii „F5” în companiile din domeniul TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor).

 

Programul de stagii este destinat studenților moldoveni care își fac studiile peste hotare, precum și studenților străini cu profil TIC, care doresc să parcurgă un stagiu cu  durata de trei luni, cu posibilitatea de extindere, în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova.

 

Participând la program, tinerii vor avea posibilitatea să dezvolte abilități practice importante pentru viitoarea carieră, dobândind cunoștințe tehnice, învățând să lucreze în echipă și să-şi îmbunătățească capacitățile de comunicare. Companiile participante vor avea ocazia să cunoască tineri talentați din diasporă care pot deveni potențiali angajați după terminarea studiilor.

 

Direcţiile pentru stagii: Testare, Dezvoltare Software, Mentenanța Calculatoarelor, Administrarea rețelelor, Design Grafic și Web.

 

Criterii de eligibilitate: În cadrul Programului de Stagii „F5” pot aplica studenții moldoveni care își fac studiile peste hotarele țării, precum și studenții străini înmatriculați în instituțiile de învățământ din Moldova, care au cunoștințe de bază în una din direcțiile menționate mai sus.

 

Procedura de selectare: Pentru participare în cadrul Programului „F5”, persoanele interesate sunt rugate să completeze Formularul de aplicare disponibil aici. 

 

Termen limită pentru înscriere la program: 15 Mai 2017. După înregistrare, toate persoanele selectate vor participa la un interviu, în rezultatul căruia se va decide privind plasarea în cadrul programului.

 

Durata stagierii: cel puțin o lună, în perioada iunie-august 2017.

 

Programul de stagii „F5” este implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

 

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi:

Michelle Iliev

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC

miliev@gmail.com, +373 698 23 897